Osumnjičenima za ubistvo bebe produžen pritvor

Osumnjičenima za ubistvo bebe produžen pritvor

Apelacioni sud odbio je kao neosnovane žalbe odbrane okrivljenih Jelene Jovović (34) iz Podgorice i njenog partnera Nermina Šišića (27), državljanina BiH, na rješenje Višeg suda u Podgorici kojim im je produžen pritvor. Njih dvoje osnovano su sumnjivi da su ubili petnaestomjesečnu bebu Jovovićeve, navodi se u odluci o produženju pritvora, prenose Vikend novine.

Kako je obrazloženo iz Apelacionog suda, jedan od pritvorskih osnova je opasnost od bjekstva i način izvršenja krivičnog djela.

“Ukoliko bude oglašena krivom može biti osuđena na relativno visoku kaznu zatvora, koja činjenica je ne može ostaviti ravnodušnom u njenom odnosu prema pravosudnim organima Crne Gore, a u smislu odazivanja na pozive. Postoji sumnja da je Jovović zajedno sa Šišićem ubila dijete od 15 mjeseci, koje su prethodno zlostavljali”, navodi se u rješenju suda.

Kako se dodaje, sumnja se da su dijete u više navrata čupali za uši i udarali po licu, da bi 4. februara 2018. u kući djetetu zajednički zadali više udaraca u glavu nanoseći mu teške povrede.

“Osnovana sumnja da su počinili navedeno krivično djelo proizilazi i iz iskaza svjedokinje K.N. koja je navela da je kritičnog dana čula plač djeteta i zvuk usisivača. Osnovana sumnja proističe djelimično i iz odbrane optuženih, koji su ispričali da u bili zajedno u kući”, stoji u rješenju.

Proces protiv Šišića i Jovović je u toku pred Višim sudom i zatvoren za javnost. Prema navodima optužnice, Šišić se tereti za teško ubistvo, a Jovović za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Petnaestomjesečna beba je 4. februara 2018. godine u Dječiju bolnicu u Podgorici primljena bez znakova života, ljekari nijesu uspjeli da je reanimiraju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.