Humanost na djelu: Brat i sestra prodaju kuću da bi pomogli liječenje djevojčice
Foto: Printscreen RTS

Humanost na djelu: Brat i sestra prodaju kuću da bi pomogli liječenje djevojčice

Dvogodišnja Anika boluje od najtežeg tipa spinalne mišićne atrofije. Vrijeme da primi gensku terapiju polako ističe. Humanih ljudi, spremnih da pomognu da se kupi najskuplji lijek na svijetu koji košta više od dva miliona eura, sve je više.

Brat i sestra sa Rudnika ipak se izdvajaju.

Kuću na Rudniku Miloš i njegova sestra naslijedili su od djeda. Kada su čuli da je za liječenje njihove male sugrađanke Anike, potrebno mnogo novca riješili su da je prodaju. Organizovali su aukcijsku prodaju i za sada je kuća dostigla cijenu 10.000 eura.

"Ko želi da kupi kuću i ko bude izlicitirao najveći iznos uplatiće novac direktno na žiro-račun i sa uplatnicom će doći kod mene i moje sestre koji smo vlasnici ove kuće i dobiće naravno prenos", kaže Miloš Mijailović.

20201113083119705181

Na aukciji je i trotinet osvojen na nagradnom konkursu, koji su rođaci Mijailovića iz sela Mutanj riješili da prodaju.

"Rešili smo zato što to može da spase djevojčicu", kaže Hristina Jakovljević.

"Ja bih volio da pomognemo bar malo Aniki", kaže njen brat Stefan.

"Djeci sam objasnio koliko bi to značilo da učinimo za tu malu djevojčicu, da se oni odreknu tog  trotineta, a da taj novac doniramo za njeno liječenje. Shvativši da je to humano i da bi puno značilo, oni su se složili jednoglasno", priča Ivan Jakovljević.

U brojnim akcijama prikupljanja novca za liječenje Anike Manić do sada je sakupljeno gotovo 900.000 eura, a to je tek blizu pola puta do lijeka.

"Ostaje nam ta druga dionica, nešto više od pola puta, još milion i dvesta hiljada eura. I mi stvarno iskreno vjerujemo da možemo preći taj put ako ovakve modele solidarnosti budemo širili što više", kaže Vladimir Jeftović.

Zbog zdravstvenih uslova gensku terapiju, po odluci ljekara, Anika mora da primi do sredine decembra, pa je za prikupljanje novca rok sve kraći.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.