Ilustracija

"Ako dođe do lokdauna, mi ćemo ga poštovati, u suprotnom otvaramo kafiće"

Ukoliko na snazi ostanu mjere koje se odnose samo na ugostitelje, a ne i za ostale privrednike koji se bave uslugama, bićemo čvrsti u odluci da lokale otvorimo već sjutra, saopštio je predsjednik Udruženja ugostitelja Podgorice Momo Sladaković.

Sladaković je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) rekao da će lokali ostati zatvoreni samo ukoliko bude donijeta odluka o poptunom zaključavanju.

U suprotnom, već od sjutra otvoriće vrata svojih ugostiteljskih objekata.

"Mi smo na molbu premijera Duška Markovića odgodili otvaranje lokala, čekamo odluku do sjutra. Danas bi trebalo da imamo još jedan sastanak, nadamo se za dobrobit ugositelja i zdravlja građana da ćemo naći neko zajedničko rješenje. U protivnom, ako ostanu i dalje mjere koje važe samo za ugostitelje, a ne i za ostale privrednike po pitanju usluga, osim apoteke i prehrane, mi ćemo biti čvrsti pri odluci i otvoriti lokale. Međutim, ako dođe do lokdauna, mi ćemo ga poštovati", rekao je Sladaković.

Najviše su, kaže, revoltirali jer su ukazivali da će doći do ovakvog stanja, i poručuje da su diskriminisani kao građani i privrednici.

"Mi nijesmo krivi i drago nam je smo makli terret da nijesmo mi ti koji smo doprinijeli širenju epšidemije, to je za nas velika pobjeda", rekao je Sladaković, napominjući kako su ugostitelji targetirani kao jedini krivici.

Žali, kaže, što Institut za javno zdravlje nije ugostitelje prepoznao kao ozbiljne partnere: "Mi smo poštovali sve mjere. Mi smo u jako teškoj situaicji, jer trpimo devet mjeseci".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.