DF i SNP će tražiti sastanak sa Krivokapićem o funkcijama po dubini
Sa sastanka lidera opozicije s Krivokapićem, foto:Sputnik

DF i SNP će tražiti sastanak sa Krivokapićem o funkcijama po dubini

Lideri Demokratskog fronta (DF), i Socijalistička narodna partija (SNP), tražiće sastanak sa mandatarom za sastav nove vlade Zdravkom Krivokapićem. Listu Dan je iz vrha tog saveza potvrđeno DF će insistirati da sastanak bude održan čim prije, a uoči sjednice na kojoj mandatar planira da predstavi program nove vlade i njen personalni sastav, koja je zakazana za 2 decembar.

S obzirom da će Vlada biti izabrana tri mjeseca nakon izbora, sve stranke koje čine parlamentarnu većinu smatraju da stvari među njima moraju biti jasne i da samo mandatar može da im razjasni nedoumice koje imaju.

"Tražićemo sastanak čim prije jer, prema našim saznanjima, mandatar već ima i plan kome će koje mjesto pripasti po dubini u resorima, tako da je red da i mi sa time budemo upoznati na vrijeme", rečeno je nezvanično Danu iz vrha DF-a.

Kada je mandatar Krivokapić krajem prošle sedmice predstavio personalni sastav ekspertske vlade, uputio je molbu svim partijama koje su na izborima nastupile koaliciono i čine novu parlamentarnu većinu da u što kraćem roku održe sjednice stranačkih organa kako bi donijeli odluku o njegovom predlogu.

Do sada su formalnu podršku predloženoj ekspertskoj vladi dali Prava Crna Gora i Građanski pokret URA.

Socijalistička narodna partija je početkom ove sedmice održala sjednicu Izvršnog odbora na kojoj nije dala podršku ekspertskoj vladi, ali je nije ni odbila, već su tražili da se njihovi predstavnici prethodno sastanu sa mandatarom.

Kako su istakli, traže da se više vrednuje rezultat SNP-a na, kako su istakli, istorijskim izborima 30. avgusta.

"Sastanak još uvijek nije zakazan. Bićete obaviješteni o svemu", kazao je Danu predsjednik SNP-a Vladimir Joković.

Partije koje čine Demokratski front (Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija i Pokret za promjene) još uvijek nisu održale sjednice stranačkih organa, kao ni partije iz koalicije Demokratska Crna Gora Demos.

Iz Pokreta za promjene su saopštili da će danas razmotriti kada će održati sjednicu predsjedništva.

"Prvobitna odluka bila je da sjednicu održimo u subotu, 14. novembra. Međutim, danas ćemo razmotriti da li da ostavimo taj datum ili pak odložimo za narednu sedmicu, kako zbog korone, tako i što je sjednica Skupštine odložena, a i mandatar najavljuje izmjene u sastavu Vlade", saopšteno je iz PzP-a.

Lider DNP-a Milan Knežević juče je saopštio da će na stranačkim organima predložiti da se prihvati model ekspertske vlade mandatara Krivokapića.

Isto je najavio i lider Nove Andrija Mandić. Iz Nove je saopšteno da najvjerovatnije neće moći da održe sjednicu glavnog odbora partije na kojoj bi se izjasnili o predlogu mandatara o sastavu Vlade, već će o tome odlučiti predsjedništvo partije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.