Gvozdenović: Poslanici DPS-a će i u ovom sazivu inicirati dalju reformu izbornog zakonodavstva
Branimir Gvozdenović

Gvozdenović: Poslanici DPS-a će i u ovom sazivu inicirati dalju reformu izbornog zakonodavstva

Poslanik u Skupštini Crne Gore, i predsjednik Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva u prethodnom sazivu, Branimir Gvozdenović, učestvovao je danas na završnoj konferenciji ODIHR-a povodom projekta “Podrška izborima na Zapadnom Balkanu”.

Gvozdenović je na konferenciji prezentovao rad na reformi izbornog zakonodavstava u prethodnom sazivu. Istakao je značaj podrške koja je Skupštini pružena od stane OEBS-ODIHR organizacije, odnosno njihovih eksperata koji su dali nemjerljiv doprinos kako u radu Odbora tako i u radu radnih grupa, saopšteno je iz DPS-a.

Gvozdenović je istakao da i pored toga što Odbor nije doveo do kraja rad u skladu sa Odlukom, veliki je posao odrađen i ostvaren je vidljiv napredak u dijelu izbornog zakonodavstva.

Naglasio je da smatra da i dalje postoji prostor za unapređenje zakonodavstva, posebno zbog toga što nije usvojen Zakon o izboru odbornika i poslanika, koji se smatra “krovnim” zakonom kada je ova oblast u pitanju. S tim u vezi, obavijestio je učesnike da će i u novom sazivu poslanici DPS-a odmah inicirati rad na daljoj reformi izbornog zakonodavstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.