Tri i po godine zatvora za saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom
ilustracija

Tri i po godine zatvora za saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom

Više državno tužilaštvo sklopilo je porazum sa okrivljenima I. G. i S.V., koji su priznali da su krivi, svako od njih za ono za šta se teretio, za saobraćajnu nesreću u kojoj je stradala jedna osoba, dok je više lica povrijeđeno.

I.G je osuđen na dvije godine zatvora, a S.V. na godinu i po.

Sporazum su potpisali sa tužiocem Dankom Ivanović Đerić.

Oni se nisu pridržavali određenih saobraćajnih propisa Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Priznali su da su izvršili teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja iz člana 348 stav 2 u vezi sa članom 339 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore.

“Okrivljeni I.G. i B.C. priznaju da su 7. juna 2019. godine, oko jedan čas, na raskrsnici na Bulevaru Ivana Crnojevića u Podgorici, ugrozili saobraćaj. B.C. je upravljao„pežoom“ prije sticanja prava na upravljanje vozilom i kretao se Bulevarom Ivana Crnojevića iz pravca naselja Masline u pravcu centra grada. Zatim je na raskrsnici sa ulicom skrenuo ulijevo, a da nije propustio „mercedes“ kojim je upravljao G. I., takođe prije sticanja prava na upravljanje vozilom, koje je zadržavalo pravac kretanja, a koji se kretao 91 km/h, brzinom većom od ograničene za naseljeno mjesto do 50 km/h. Usled propusta okrivljenih, u trenutku kada je okrivljeni B.C. vozilom ušao u raskrsnicu sa Ulicom G. D., došlo je do kontakta prednjeg čeonog dijela vozila „mercedes” i zadnje desnog bočnog dijela vozila „pežo“ , navodi se, između ostalog, u sporazumu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.