30 godina ljubavi: Bjelopoljci Željko i Nimeta pravi primjer da vjera nije prepreka za srećan život
Nimeta i Željko, foto: NVO Multimedijal Montenegro

Od tajne veze do dugogodišnjeg braka

30 godina ljubavi: Bjelopoljci Željko i Nimeta pravi primjer da vjera nije prepreka za srećan život

Bjelopoljci Željko Lješnjak i Nimeta - Meta Kasumović, u srećnom braku su trideset godina i slove za par na koji svi u njihovom okruženju treba da se ugledaju.

Iako su svoju troipogodišnju vezu krili od okoline, a zajednički život započeli turbulentne 1990. godine, njih dvoje su svojim primjerom potvrdili da različita vjera i nacija nijesu prepreka za ljubav.

Željko i Nimeta potiču iz uglednih gradskih porodica, on je dugogodišnji preduzetnik, a ona službenica u lokalnoj upravi i oboje su veoma uspješni ostvareni ljudi, te izuzetno poštovane ličnosti u Bijelom Polju.

Svojim najvećim bogatstvom smatraju što su roditelji dvoje divne školovane djece Zlatka i Une, koji su kako sa ponosom ističu naslijedili od oca i majke najbolje ljudske osobine.

"Ja sam odrasla u porodici u kojoj se nikada nije gledalo ko je ko u nacionalnom smislu, već kakav je ko čovjek, ne dijeleći ljude po drugim osnovama i ponosna sam što sam za svog životnog saputnika izabrala osobu koja dijeli takve vrijednosti, a posebno što smo to prenijeli na naše naslednike", kaže Nimeta, dok Željko ističe da su različitosti treba njegovati, jer su veliko blago za našu kulturu i tradiciju.

Bračni par poručuje da je najbitnije u sebi nositi toplu dušu i veliko srce, biti iskren, nikome ne misliti zlo i pošteno raditi, a da se sve razlike mogu prevazići.

Ovom lijepom pričom iz Bijelog Polja NVO "Multimedijal Montenegro" započela je realizaciju projekta o tradicionalno dobrim međunacionalnim odnosima u tom gradu, u sklopu koga će kako su saopštili, predstaviti uspješne mješovite brakove, kumstva i prijateljstva sugrađana različite vjerske i nacionalne pripadnosti.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.