Zatvorskom čuvaru godinu i četiri mjeseca zatvora za šverc 150 kg marihuane
Ilustracija

Zatvorskom čuvaru godinu i četiri mjeseca zatvora za šverc 150 kg marihuane

Službenik Istražnog zatvora u Spužu Aleksandar Vukićević, koji je početkom marta ove godine sa još dva lica uhapšen zbog krijumčarenja 150 kilograma narkotika preko Skadarskog jezera, sklopio je sporazum sa tužiocem i nagodio se da odrobija godinu i četiri mjeseca u spuškom zatvoru. Vukićević je prethodno položio jemstvo od 20.000 eura, nakon čega mu je Viši sud ukinuo pritvor, piše Dan.

Portparol Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović potvrdila je ranije za Dan da je Vukićević jemstvo ponudio još u fazi istrage i da mu je istim rješenjem kojim je ono prihvaćeno određena i mjera nadzora obaveza povremenog javljanja određenom državnom organu i privremeno oduzimanje putne isprave kako bi se obezbijedilo njegovo prisustvo na glavnom pretresu.

Uprava policije je u okviru akcije „Panter“ presjekla lanac krijumčarenja droge na Skadarskom jezeru i uhapsila tri lica, zaplijenivši oko 150 kilograma marihuane.

“Nakon višemjesečnih aktivnosti realizovana je policijska akcija kodnog naziva „Panter“. Uhapšen je dio kriminalne grupe i presječen lanac krijumčarenja velikih količina marihuane tipa skank. Krijumčarski lanac je vodio iz Albanije preko Skadarskog jezera do Crne Gore s ciljem daljeg krijumčarenja ka zemljama regiona i Evropske unije. Na plovilu na kojem su bili Z.P. i A.V. pronađeno je i oduzeto 11 pakovanja marihuane, u količini od oko 150 kilograma. Policija je došla do sumnje da su osumnjičeni u dužem vremenskom periodu, ustaljenom rutom preko jezera, plovilom prebacivali veće količine droge do Crne Gore radi daljeg transporta i prodaje”, saopštili su tada iz Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.