URA podržala ekspertsku Vladu: Zamjerka što nema predstavnika manjinskih naroda i više žena
Građenski pokret URA

URA podržala ekspertsku Vladu: Zamjerka što nema predstavnika manjinskih naroda i više žena

Predsjedništvo Građanskog pokreta (GP) URA danas je, uz jedan uzdržani glas, usvojilo predlog nove vlade mandatara Zdravka Krivokapića, saopštili su iz te stranke, navodeći da su zamjerke što nije ispoštovana identiteska raznolikost Crne Gore i što među kandidatima nema više žena.

Kako su kazali iz GP URA, Predsjedništvo je saglasno da je ekspertskom vladom zadovoljen jedan od glavnih principa za koje se zalagala koalicija Crno na bijelo.

Ocijenjeno je da predlog Krivokapića da eksperti budu ministri u različitim resorima vlade odgovara predizbornom programu koalicije Crno na bijelo.

Navodi se da je iskazano zadovoljstvo i što je taj koncept preovladao u javnom mnjenju kao većinski, na šta ukazuje najnovije istraživanje.

"Zamjerka ostaje što ponuđenim sastavom vlade nije ispoštovana identiteska raznolikost Crne Gore, tačnije što nema pripadnika manjinskih naroda i što u sastavu vlade nema većeg broja žena. Ipak, vjerujemo da će se u dubinskoj strukturi Vlade ova dva principa više poštovati“, kaže se u saopštenju.

Predsjedništvo, kako se navodi, podržava i predlog da lider GP URA Dritan Abazović bude potpredsjednik Vlade i ministar odbrane.

Iz razloga uvažavanja koalicije Crno na bijelo u formiranju same Vlade i iz razloga što su nosioci lista ostale dvije koalicije našli svoje mjesto u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti“, dodaje se u saopštenju.

Predsjedništvo je ocijenilo da je imenovanje Abazovića u izvršnoj vlasti iz tih razloga potpuno opravdano i pravedno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.