Ugostitelji protestovali u PG: Nećemo dočekati Novu godinu ako nas zatvorite
Foto: Pobjeda

"Zatvaranje ugostiteljstva je Sizifov posao"

Ugostitelji protestovali u PG: Nećemo dočekati Novu godinu ako nas zatvorite

Predstavnik ugostitelja Crne Gore Nikola Buzdovan kazao je da izražavaju revolt zbog novih mjera NKT, kojima se od sjutra zabranjuje rad ugostiteljskih objekata u Podgorici.

Ovo udruženje predalo je Nacionalnom koordinacionom tijelu zahtjev da ili ograniče rad ugostiteljskih objekata na ponoć ili da obustave rad svih uslužnih djelatnosti, osim onih koje su nužne za zadovoljenje osnovnih životnih potreba. Zahtjev su potpisali predstavnici ugositelja iz Podgorice, Budve, Tivta i Kotora, dok su ih na protestu podržale kolege i iz drugih gradova.

Buzdovan je na protestu kazao da je ugostiteljstvo sastavni dio ekonomskog i zdravstvenog sistema.

"Nijedan privredni subjekat ne može novu godinu dočekati ako samo nas zatvorite, jer zatvaranje ugostiteljstva je Sizifov posao. Imali smo zatvorenu Budvu, svi smo išli u Tivat, Budva ekonomski propala, Tivat se zarazi. Radimo posao bez efekta", dodao je Buzdovan.

Kazao je i da je njihov predlog Institutu da će podržati zatvaranje svih uslužnih djelatnosti na 14 dana.

"Ali ne samo zatvaranja ugostiteljskih objekata jer tako nećemo suzbiti koronu", dodao je on.

Buzdovan je kazao i da će odluku o tome šta će raditi donijeti nakon sjednice NKT, ističući da bi „najradije da bez ikakvog revolta izađemo iz svega ovog“.

Protest na Trgu nezavisnosti počeo je aplauzom za medicinske radnika, koji su, kako je rekao Buzdovan mukotrpno bore protiv koronavirusa.

"Oni debelo i mukotrpno rade mi smo njihovi saveznici. Pridržavamo se svih mjera i ponajmanje mi zadajemo posla medicinskim radnicima. Na ovome skupu držimo distancu, nosimo maske, kako bismo orklonili mogućnost zaraze sa skupa "rekao je Buzdovan.

Ugosititelju su se nakon protesta zaputili ka Vladi, gdje će predati zahtjev da se kafići i restorani u Podgorici ne zatvaraju.

Odlukom Instituta za javno zdravlje od ponoći se zatvaraju lokali na 14 dana u Podgorici, Cetinju, Budvi i Ulcinju.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.