BP: Zatvor za četiri osobe zbog vožnje pod dejstvom droga, 70-godišnjaku 40 dana zatvora zbog nasilja u porodici
ilustracija, foto:Kodex

Rožajcu 40 dana zatvora i 700 eura zbog nezaustavljanja na znak stop, odbijanja testa, bjekstva sa mjesta nezgode

BP: Zatvor za četiri osobe zbog vožnje pod dejstvom droga, 70-godišnjaku 40 dana zatvora zbog nasilja u porodici

37-godišnji Rožajac osuđen je na na zatvorsku kaznu u trajanju od 40 dana i 700 eura novčane kazne jer je odbio da se zaustavi na znak stop, da se testira na drogu i napustio mjesto saobraćajne nezgode. Četiri vozača kažnjena su zatvorskom kaznom zbog vožnje pod desjtvom narkotika.

Rožajac, koji je na privremenom radu u Njemačkoj je kažnjen u dva odvojena postupka odlukom predsjednik bjelopoljskog Suda za prekršaje Alije Beganovića.

"Zbog prekršaja iz Zakona o graničnoj kontroli i prekršaja (nezaustavljanje na propisan znak ovlašćenog službenika Granične policije) iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima (nezaustavljanje na znak stop ovlašćenog policijskog službenika, odbijanje da se podvrgne testu prisustva opojnih droga u organizmu, saobraćajna nezgoda, napuštanje lica mjesta nakon saobraćajne nezgode)  u dva odvojena sudska postupka, predsjednik suda Alija Beganović je okrivljenom Š.E. (37) iz Rožaja, na privremenom radu u Njemačkoj, izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 (četrdeset) dana i jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 500 € (pet stotina) eura, a u drugom postupku novčanu kaznu u iznosu od 200€ (dvije stotine) eura", saopšteno je iz Suda.

S obzirom da se okrivljeni nalazi na privremenom radu u Inostranstvu, Beganović je odlučio da je kazna izvršna prije pravosnažnosti.

Zbog vožnje pod dejstvom droga na zatvorske kazne su osuđena četiri lica.

Zbog prekršaja Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – upravljanje vozilom pod dejstvom opojnih droga, odlukom predsjednika suda Alije Beganovića  M.J.(37) iz Berana je kažnjen na  20 dana zatvora. 

Zbog istog prekršaja na 15 dana zatvora su osuđeni  H.E.(37) iz Rožaja, M.D.(43) iz Podgorice i D.N.(33) iz Bijelog Polja..

Zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji 2,22 g/kg, sudija Radoman Knežević  je okrivljenom L.R.(56) ) iz Pljevalja, izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15  dana - saopštio je Sud.

Zatvorska kazna u trajanju od 15 dana izrečena je i 60- godišnjem Berancu K.R. jer je odbio da se podvrgne ispitivanju prisustva alkohola u organizmu.

40 dana zatvora zbog nasilja u porodici 70- godišnjaku

"Zbog prekršaja iz čl.36.st.1.tač.2 i 3.Zakona o zaštiti od nasilja u porodici  sudija Radoman Knežević  je okrivljenom A.M.(70)  iz Pljevalja izrekao kaznu zatvora u trajanju od 40 (četrdeset) dana.", saopšteno je iz Suda za prekršaje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.