Turska okončala spasilačku akciju nakon snažnog zemljotresa
Foto: EPA/EFE

Turska okončala spasilačku akciju nakon snažnog zemljotresa

Turska je danas okončala spasilačku akciju nakon snažnog zemljotresa koji je u petak pogodio Izmir i grčko ostrvo Samos, a u kojem je život izgubilo 116 ljudi.

Spasilačke akcije u 17 oštećenih i srušenih zgrada su okončane, a timovi raščišćavaju ruševine, potvrdili su nadležni organi.

U Turskoj je u zemljotresu poginulo 114 osoba, dok su na grčkom ostrvu Samos život izgubila dva tinejdžera, podsjeća Rojters.

U Izmiru je povrijeđeno 1.035 ljudi, dok se na bolničkom liječenju još nalazi 137 osoba.

Više od 2.790 šatora postavljeno je kao privremeno sklonište za žrtve zemljotresa, a obezbijeđeno je i preko deset hiljada kreveta.

Nadležni su potvrdili da su 22 broda potonula, a da su se 43 nasukala, od kojih su 40 izvukle spasilačke ekipe.

Zemljotres koji je u petak pogodio Tursku najjači je zabilježen u toj zemlji u gotovo deset godina.

Turska uprava za katastrofe i vandredne situacije saopštila je da je zemljotres jačine 6,6 stepeni pratilo 1.855 naknadnih potresa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.