U Tivtu počeli
Opština Tivat

U smanjenom obimu učesnika i zvanica zbog epidemiološke situacije

U Tivtu počeli "Novembarski dani", festival će trajati do 27. novembra

U susret 21. novembru, danu oslobođenja i rođendanu opštine Tivat, lokalna uprava u saradnji sa javnim ustanovama i institucijama, sportskim kolektivima i nevladinim organizacijama, priređuje cjelomjesečni program različitih kulturnih i sportskih dešavanja. Ovogodišnji program „Novembarskih dana“ trajaće od 2. do 27. novembra i obuhvatiće oko 30 različitih programa i događaja.

U pitanju su izložbe, pozorišne predstave, promocije knjiga i drugih publikacija, koncerti, tradicionalne svečane aktivnosti na sam Dan opštine, sportski događaji...

"Ove godine Dan opštine dočekujemo u specifičnim okolnostima epidemije, ali mu se radujemo i ulažemo jednak entuzijazam u organizaciju događaja, kako bismo građanima ponudili različite sadržaje, ali i kako bismo na dostojan način obilježili praznik grada. Posebna pažnja usmjerena je na to da sve aktivnosti budu organizovane u skladu sa važećim mjerama zaštite od koronavorusa, pa je i sam program prilagođen tome“, rekao je predsjednik opštine Željko Komnenović.

Sam Dan Opštine obilježiće tradicionalna trka mira "Ivo Belan“, polaganje vjenaca na spomenik palim borcima NOR-a, ceremonija predaje opštinske zastave odredu Bokeljske mornarice i svečana sjednica Skupštine opštine uz ograničen broj zvanica.

novembarskidaniPLAKAT2020

Foto: Opština Tivat

Građanima će biti predstavljen četvrti praznični broj izdanja "Sa požutjelih stranica“, koji ove godine za temu ima pozorišni život u Tivtu kroz vrijeme.

"I ovog je puta uređivački tim koji čine Dubravka Nikčević, Ana Ivanović i Slavko Krstović, sabrao najinteresantnije arhivske tekstove i autentične stare fotografije na ovu temu. Izuzev štampanog, ovo će se izdanje naći i na sajtu Opštine Tivat, u elektronskom formatu", navodi se u saopštenju Opštine Tivat.

U realizaciji programa "Novembarskih dana“ učestvuju: organi lokalne uprave, JU "Centar za kulturu“ Tivat, JU "Muzej i galerija“ Tivat, Turistička organizacija Tivat, preduzeće Brand New Tivat, obrazovne ustanove, brojne nevladine organizacije i sportski klubovi. Ove godine izostaće događaji koji podrzumijevaju okupljanje građana u većem broju i masovniju posjećenost.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.