Zaplijena pola tone kokaina u Španiji, uhapšene dvije osobe iz Srbije
Ilustracija

Zaplijena pola tone kokaina u Španiji, uhapšene dvije osobe iz Srbije

Policija u Španiji je u saradnji sa američkom Agencijom za suzbijanje narkotika (DEA) zaplijenila 560 kilograma kokaina i uhapsila šest osoba, među kojima su i dva državljana Srbije N. D. (37) i P. P. (36), javlja Glas Galicije, prenosi Nedeljnik.

Oni su uhapšeni u policijskoj akciji “Dinastija” zbog sumnje da su švercovali drogu koja dolazi iz Južne Amerike.

"Uhapšeni su pripadnici bande pod nazivom ‘Poslastičari’, koja djeluje u Rijas Bajkasu u Galiciji. Grupu predvodi Herardo Rijal Iglesijas (41), moćni narko-bos koji već 25 godina švercuje drogu u saradnji sa balkanskim kartelom ", saopštili su iz španske civilne garde, kako navodi Glas Galicije.

Kokain je pronađen u iznajmljenoj kući koja se nalazi u toj španskoj pokrajini, a vrijednost droge je 15 miliona eura.

Pretreseno je sedam imanja u tri grada, a utvrđeno je da su članovi bande imali više firmi, koje su im služile kao pokriće za ilegalne djelatnosti.

"Grupa je imala odličnu logistiku. Drogu su dovezli iz Južne Amerike i namjeravali su da je kopnenim putem prenesu do krajnjih odredišta. Za transport su imali dosad neviđeni način. Naime, namjeravali su da pakete kokaina spakuju u pokvaren automobil, koji bi potom natovarili na kamion šlep-službe i tako prevezli do željene destinacije", navodi Glas Galicije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.