Ognjen i Nenad donirali kožu 15-godišnjoj djevojci, žrtvi požara na Dorćolu
Foto: Screenshot

Ognjen i Nenad donirali kožu 15-godišnjoj djevojci, žrtvi požara na Dorćolu

Heroji Ognjen Todorović (38) i Nenad Stanković (18) odlučili su se na nesvakidašnji gest i donirali su u četvrtak kožu Minji D. (15), koja je zadobila teške opekotine trećeg stepena u požaru koji je izbio prije nekoliko dana u njenom stanu u Ulici Visokog Stevana, na Dorćolu u Beogradu.

Ovi junaci, od kojih je jedan Minjin drug i jedva punoljetan, nisu čekali ni časa, već su se odmah nakon apela za pomoć uputili u bolnicu i bez ustezanja prijavili se da budu donori.

Njihov gest oduševio je sve, a u razgovoru za portal Nova.rs mladići kažu da bi trebalo da svako učini ovako nešto, jer je riječ o velikoj tragediji i svako mora pomoći onoliko koliko može. Dok leže u bolničkim krevetima Klinike za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurhiju u Zvečanskoj i čekaju na previjanje kažu da nisu razmišljali ni trenutak, već da su odmah odlučili da doniraju kožu.

“U četvrtak smo došli, uzeli su nam kožu s leđa i nogu, koliko znam u utorak dolazi treći donor. Vidjećemo nakon toga kako i šta. Ovo je velika tragedija, porodica djevojčice se nada najboljem, kao i mi”, kaže Todorović za Nova.rs.

Sa druge strane, Stanković, koji je prije samo pet mjeseci napunio 18 godina i koji se druži sa Minjom, kaže da je došao dobrovoljno i da je najprije imao probleme zbog godina.

“Inače, mi smo porodični prijatelji, moja tetka i Minjina majka se druže. Baš mi je žao zbog svega što se desilo. Nisam razmišljao ni trenutak, odmah sam se uputio u bolnicu. Najprije nisu htjeli mene, jer sam jedva punoljetan, ja sam, inače, učenik četvrte godine srednje škole, ali su potom pristali”, kaže ovaj hrabri mladić.

Kako navodi, on i drugi mladić još uvijek imaju bolove od intervencije, ali oni su zanemarivi, jer je u ovom trenutku najbitnija Minja i njeno zdravlje.

“U bolnici bi trebalo da budemo od sedam do 10 dana, ukoliko sve bude u redu. Nemam informacije kako je Minja, inače je poznajem i moram reći da je ona jedna sjajna djevojka. Trenira odbojku, super je drugarica, zaista sjajna djevojka”, kaže mladić i dodaje:

“Ne znam kako je ona trenutno, nadam se najboljem. Moram da kaže da njeni roditelji, uprkos svemu što ih je snašlo, svakog dana nas zovu po nekoliko puta da vide kako smo, da li nam nešto treba i slično. Ne znam šta bih rekao, osim svaka čast za ljude. Samo bih još dodao i da svako ko ima volju i želju trebalo bi da se odluči na ovakav korak i donira kožu. Ne daj Bože da se neko nađe u situaciji poput Minjine...”, kaže ovaj osamnaestogodišnjak.

Podsjetimo, stravični požar dogodio se prije nekoliko dana u stanu u Ulici Visokog Stevana na Dorćolu. Vatru je najvjerovatnije izazvala zapaljena slavska svijeća, a u trenutku kada je vatra buknula u stanu se nalazila djevojčica (15), koja je ostala zaglavljena na terasi zapaljenog stana. Nju su u poslednjem trenutku spasili hrabri radnici sa obližnjeg gradilišta i zajedničkim snagama izveli spektakularno spasavanje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.