Upucan pelikan na Ulcinjskoj solani

Upucan pelikan na Ulcinjskoj solani

Pelikan je upucan na Ulcinjskoj solani, objavio je Centar za zaštitu i proučavanje ptica.

Zahvaljujući zajedničkoj akciji Nacionalni parkovi Crne Gore i MSJA - Dr. Martin Schneider-Jacoby Association, a po dojavi građana, pronađen je vidno iscrpljen pelikan u blizini pumpe 16. Prvobitni CT snimak je pokazao prisustvo balina ali je zbog paralize nogu ipak poslat za Podgoricu na dalja ispitivanja kako bi utvrdili ozbiljnost povrede kičme, objavio je Centar za zaštitu i proučavanje ptica.

 

 Naročitu zahvalnost uputili su rendžeru Mišu Kujundžiću i Elvir Nikočeviću koji su im izašli u susret i sa kojima su se sreli na pola puta između Podgorice i Ulcinja i ubrzali čitav proces.

"Vrlo profesionalno su po našim instrukcijama mobilizovali pticu i preduzeli sve mjere da joj se obezbijedi pomoć. Sada ostaje da se nadamo da balina nije pogodila kičmeni stub", navode iz CZIPa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.