Vučić: Krećem za Podgoricu, prisustvovaću sahrani Mitropolita Amfilohija
Aleksandar Vučić

Potvrdio dolazak

Vučić: Krećem za Podgoricu, prisustvovaću sahrani Mitropolita Amfilohija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu da za nekoliko sati putuje u Podgoricu, gdje će prisustvovati sahrani mitropolita Amfilohija.

“Za nekoliko sati putujem u Podgoricu. Prisustvovaću sahrani mitropolita crnogorsko – primorskog Amfilohija i razgovaraću sa predstavnicima srpskog naroda u Crnoj Gori”, naveo je Vučić na Instagram nalogu.

To će inače biti prvi put da Vučić, otkako je na visokoj državnoj funkciji, ide u Crnu Goru.

Mitropolit Amfilohije biće sahranjen sjutra u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, gdje će liturgiju služiti patrijart SCP Irinej.

Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije rekao je jutros da bi dolazak Vučića na sahranu značio “još bolje i bliskije odnose Srbije i Crne Gore, kao i da to narod želi”.

I Ambasada republike Srbije u Crnoj Gori saopštila je da će sahrani arhiepiskopa cetinjskog i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, prisustvovati predsedniSrbije Aleksandar Vučić.

"Sahrani će takođe prisustvovati visoka delegacija Vlade Republike Srbije. Prisustvo najveće delegacije Vlade republike Srbije smatramo od izuzetne važnosti s obzirom na značaj i ulogu mitropolita Amfilohija za srpski narod, crkvu i državu", saopšteno je iz Ambasade republike Srbije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.