Vujanović: Svjedok sam izuzetnog obrazovanja i ugleda koji je Mitropolit Amfilohije uživao van granica Crne Gore
Filip Vujanović

Vujanović: Svjedok sam izuzetnog obrazovanja i ugleda koji je Mitropolit Amfilohije uživao van granica Crne Gore

Raniji predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputio je, povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, pismo saučešća pravoslavnoj Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

"Povodom smrti Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija sveštenstvu, monaštvu i vjernicima upućujem izraze saučešća zbog gubitka mitropolita koji je decenijama posvećeno bio na čelu Mitropolije. U obavljanju svojih državnih dužnosti osvjedočio sam se u njegovo izuzetno obrazovanje i ugled koji je nadilazio granice Crne Gore", zaključio je Vujanović.

Amfilohije je preminuo juče u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), a po sopstvenoj želji biće sahranjen u kripti Sabornog hrama u Podgorici u grobu koji je pripremljen za njegovog života.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.