Javni nastupi lidera DF-a pokazuju njihovu nemoć, ekspertska vlada pokazuje da političari ne žele da preuzmu odgovornost
Davor Đenero

Đenero poručio

Javni nastupi lidera DF-a pokazuju njihovu nemoć, ekspertska vlada pokazuje da političari ne žele da preuzmu odgovornost

Ekspertske vlade formiraju se samo onda kad nije moguće formirati većinu, kad političari ne žele da preuzmu odgovornost, odnosno cijenu za reforme koje su nepopularne i koje bi im štetile u javnosti, kaže u intervjuu Vikend novinama hrvatski politički analitičar Davor Đenero.

“Koalicija sastavljena od takozvane tri kolone, s jednom jedinom idejom da se sprovede smjena vlasti DPS-a, teško može funkcionisati. Ideja o ekspertskoj vladi koju je lansirao Dritan Abazović govori o tome da je politička vlada oslonjena na parlamentarnu većinu nemoguća”, naveo je Đenero u intervjuu za Vikend novine.

On kaže i da javni nastupi lidera DF-a pokazuju njihovu nemoć.

“Istup Andrije Mandića zapravo govori o njegovoj trenutnoj nemoći. I njemu je jasno da nije moguće formirati administraciju na osnovu ovog izbornog rezultata, u kojem je DPS relativni pobjednik i u kojem stranke “ustavnog luka” ili suverenističke, konstitucionalističke opcije imaju većinu”, naveo je Đenero.

Komentarišući napade hrvatskog nedjeljnika Nacional na crnogorskog predsjednika, Đenero ističe da nije teško zaključiti čiji interes stoji iza tog napada.

“Nacional je bio, na primjer, i privatno glasilo dosadašnjeg ruskog ambasadora. U ruskom interesu Nacional sistemski komplikuje odnose između dva suvlasnika najveće hrvatske energetske kompanije, INA-e, Mađarskog MOL-a i hrvatske države. Isto tako, Nacional je sistemski opstruirao akciju prve vlade Andreja Plenkovića u konsolidacij i Agrokora, kojem je Rusija kao vlasnica dviju banaka bila kreditor posrnulog hrvatskog tajkuna Ivice Todorića. Cilj je bio ekonomska blokada Hrvatske i nametanje potpune energetske i političke zavisnosti Hrvatske prema Rusiji. Nije teško vidjeti koji interes stoji iza Nacionalovog napada na Đukanovića”, poručuje Đenero.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.