Vukotić  prvi “slobodni” vođa klana

Može da se kreće bez ograničenja

Vukotić prvi “slobodni” vođa klana

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, prema evidenciji policije bezbjednosno interesantna osoba i visokopozicionirani pripadnik “škaljarskog klana”, jedan je od rijetkih koji se nalazi na slobodi a nije mu izrečena mjera nadzora, obaveznog javljanja OB Kotor ili oduzimanja putnih isprava. Može se reći da je prvi “slobodni” vođa klana koji može potpuno bez ograničenja da se kreće, piše Dan.

 

Vukotić je 28. jula napustio spuški zatvor nakonukidanja pritvora. Bio je osumnjičen za pokušaj ubistv aMiloša Radonjića i Vojina Stupara, a na teret mu se stavljalo i da je pucao na Tamaru Zvicer, ali je oslobođen optužbi.

“Obavještavamo Vas da ovaj sud prema navedenom licu nije odredio nijednu mjeru nadzora”, odgovorila je na pitanje Dana savjetnica za odnose sa javnošću podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović.

Na pitanje da li je Vukotiću ograničeno kretanje i izrečena obavezna mjera javljanja i da li su mu oduzeta lična dokumenta, iz podgoričkog Višeg tužilaštva nedavno su odgovorili da su u predmetu formiranom protiv tog Kotoranina, zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju, donijeli naredbu o obustavi istrage.

Vukotić je 8. februara iz Srbije izručen Crnoj Gori, koja ga je potraživala radi vođenja krivičnog postupka pred podgoričkim Višim sudom zbog krivičnih djela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja. Odmah nakon ekstradicije saslušan je u Višem tužilaštvu, zatim kod sudije za istragu, nakon čega je sproveden u spuški zatvor.

I Slobodan Kašćelan, navodni vođa suparničkog “kavačkog klana” i Jovan Vukotić nalaze se na slobodi. Dok vođa “kavčana”ima obavezu da se javlja kotorskoj policiji i ne smije da napušta državu, odnosno Kotor, a uz to ima i elektornski nadzor, Vukotić se slobodno kreće.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.