Njemačka svakodnevno bilježi crne rekorde: U posljednja 24 časa preko 18 hiljada pacijenata pozitivnih na kovid
Ilustracija

Njemačka svakodnevno bilježi crne rekorde: U posljednja 24 časa preko 18 hiljada pacijenata pozitivnih na kovid

Njemačka je u protekla 24 sata zabilježila 18.681 slučaj zaraze koronavirusom, što je najviši dnevni porast broja zaraženih od početka pandemije, objavile su agencije pozivajući se na podatke Instituta Robert Koh.

Sa 499.694 slučaja zaraze Njemačka je na pragu pishološke granice od pola miliona zaraženih, a dosad je registrovano 10.349 smrtnih slučajeva. 

Njemačka iz dana u dan bilježi dnevne rekorde, nakon što je u četvrtak registrovano 16.774 zaraženih, a njemačke savezne i pokrajinske vlasti dogovorile su uvođenje novih restriktivnih mjere za novembar, u pokušaju da obuzdaju zarazu prije božićnih praznika, prenosi FoNet.

Mjere predviđaju zatvaranje restorana i barova, objekata kulture i rekreacije, dok će svi događaji na otvorenom biti ograničeni na članove dva domaćinstva sa najviše 10 ljudi. 

Navijači neće moći prisustvovati fudbalskim utakmicama Bundeslige, amaterski sport se obustavlja, a teretane, bazeni, biće zatvoreni kozmetički saloni i saloni za masažu, tetoviranje i slične usluge. 

Stroga ograničenja stupaju na snagu od ponedeljka, a kancelarka Angela Merkel je u četvrtak najavljene mjere karantina objasnila kao "prikladne, nužne i proporcionalne". 

Njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zihofer najavio je da će poštovanje novih mjera u borbi protiv širenja koronavirusa kontrolisati hiljade policajaca, u koordinaciji sa vlastima saveznih pokrajina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.