Zemljotres u Izmiru, srušilo se 20 zgrada (VIDEO)
Foto:AA

Nema informacija o žrtvama

Zemljotres u Izmiru, srušilo se 20 zgrada (VIDEO)

Oko 20 zgrada je urušeno u distriktima zapadnog turskog grada Izmira, nakon što je danas u poslijepodnevnim satima ovu regiju pogodio snažan zemljotres.

Uprava za vanredne situacije u Turskoj (AFAD) potvrdila je da je epicentar zemljotresa jakog 6,6 stepeni po Rihteru, zabilježen u vodama Egejskom moru, 17 kilometara od obale distrikta Seferihisar, u zapadnom turskom gradu Izmiru.

Gradonačelnik Izmira Tunc Sojler potvrdio je da je na području ovog grada zasad urušeno blizu 20 zgrada. Sve rasploložive ekipe za spasavanje su trenutno na terenu.

Ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu kazao je da je distriktima Bornova i Bajrakli urušeno šest zgrada.

"Do oštećenja na stambenim objektima došlo je i u gradovima Usak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydin i Mugla. Još uvijek nemamo informacije o žrtvama. Ekipe za spasavanje su na terenu", poručio je Sojlu.

Snažan zemljotres osjetio se u većini gradova Egejskog mora, čak i u Istanbulu.Takođe se osjetio u Grčkoj, uključujući u glavnom gradu Atini.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.