Marković: Crkva u Crnoj Gori izgubila svog zapaženog jerarha
Amfilohije i Marković

Uputio saučešće sveštenstvu, monaštvu i vjernicima

Marković: Crkva u Crnoj Gori izgubila svog zapaženog jerarha

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković uputio je izraze saučešća sveštenstvu, monaštvu i vjernicima Mitropolije crnogorsko-primorske,povodom smrti mitropolita Amfilohija.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o mitropolitovoj smrti", naveo je Marković.

Istakao je da je kao predsjednik Vlade sarađivao i razgovarao sa mitropolitom Amfilohijem o mnogim važnim pitanjima koja su se ticala odnosa Države i Crkve, ali i o drugim temama od značaja za crnogorsko društvo.

"Mitropolija crnogorsko-primorska izgubila je danas svog poglavara, a crkva u Crnoj Gori svog zapaženog jerarha. Iskreno saučešće upućujem i porodici Radović iz koje je poticao Mitropolit", zaključio je Marković.


 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.