Jokić izabran za predsjednika Opštine Kotor
Vladimir Jokić

Jokić izabran za predsjednika Opštine Kotor

Diplomirani pravnik iz Demokratske Crne Gore, Vladimir Jokić, izabran je za predsjednika Opštine Kotor sa 17 glasova za i 11 glasova protiv.

Za njega je glasalo 16 odbornika nove vladajuće većine iz Demokrata, koalicije “Za budućnost Kotora” i Građanskog pokreta URA, kao i odbornik Socijalista Crne Gore dr Branko Ivanović,prenosi Radio Jadran.

Sjednica je počela minutom ćutanja zbog smrti mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija Radovića.

Jokić je i prije godinu i po bio predsjednik Opštine, a onda smijenjen. Za njegov izbor danas nisu bili DPS, Liberalna partija, SD i SDP, smatrajući da je Jokić uzurpirao položaj i samovoljno donosio odluke kada je bio prvi put na čelu Kotora.

Nakon svečane izjave, Vladimir Jokić je sa indignacijom odbio bilo kakve podjele na lojalne i nelojalne, patriote i nepatriote, jer, kako je kazao, niko nema licencu na to.

Odbornica GP URA Ljiljana Popović Moškov, koja je i ranije i sada bila dio vlasti bila dio tadašnje vlasti priznala je da je bilo političkih ucjena i loše donesenih odluka i najavila da će ubuduće biti konstruktivna kritičarka  vlasti.

Dosadašnji predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović iz DPS-a podjsetio je na dobijenih  4437 glasova DPS-u naizborima 30. avgusta i zahvalio građanima, uz tvrdnju da opštinski budžet nije prazan, te da će do kraja godine biti realizovan 21 milion eura.

"Nemamo nikakvih obaveza koje bi budućoj vlasti onemogućile normalno funkcionisanje”, kazao  je Aprcović.

Novi skupštinski saziv Kotora čine DPS sa 12 mandata, Demokrate devet, DF sedam a URA, Socijalisti, Liberalna partija, Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija imaju po jedan mandat.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.