Žene bez straha da idu na preglede, podrška i prijateljstvo lijek

NVO Veritas CG obilježila oktobar - Mjesec borbe protiv raka dojke

Žene bez straha da idu na preglede, podrška i prijateljstvo lijek

Dijeljenjem promotivnih materijala i puštanjem roze balona, sa platoa Instituta za onkologiju članice Nevladine organizacije Veritas Crna Gora obilježile su oktobar - Mjesec borbe protiv raka dojke.

Žene iz Udruženja, oboljele i liječene od karcinoma, ovim putem su ukazale na značaj samopregleda i redovnih preventivnih kontrola, poručila je PR organizacije Enida Omerhodžić.

"Proistekle iz projekta Nisi sama NVO Anima, iz Kotora, osnovale smo naše udruženje decembra 2019. godine sa ciljem pružanja psihološke i psihosocijalne podrške i prevencije bolesti oboljelim i liječenim od maligniteta. U svojstvu stručnih konsultanata, Udruženju su se pridružili onkolozi i psiholozi Instituta", kazala je Omerhodžić.

1230311586595420247460606693712447078506495n

Kao humanitarna, dobrovoljna i neprofitna organizacija, ženama su poručile da bez straha idu na pregled jer je vjerovatnoća za izlječenjem velika ukoliko se rak dijagnostikuje u ranoj fazi.

"Ovakva podrška, ovakvo prijateljstvo - život znače! Liječe bolje od bilo kakvih terapija... Liječe ljubavlju, pažnjom, razgovorom, razumijevanjem, solidarnošću. Eto, zato smo tu, zato da nikada NE BUDEŠ SAMA", ukazala je članica NVO Mensura Dautović.

12303681310059692565729958862225297150466979n

Sadnja kestena u Studentskoj ulici u Podgorici još jedna je aktivnost kojom smo obilježili globalnu kampanju Roze oktobra - dodala je Omerhodžić.

"Cvijet kestena je roze boje, što simbolizuje našu borbu. Ponosne smo što smo na ovaj način dale doprinos pružanju podrške oboljelim i liječenim ženama od ove opake bolesti", zaključila je Omerhodžić.

Lavice su ženama poručile da nađu vrijeme za preglede i ne gube nadu 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.