Joković: Nisu građani glasali ni za kakve eksperte nego su glasali za svoje partije
Vladimir Joković

Joković: Nisu građani glasali ni za kakve eksperte nego su glasali za svoje partije

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković decidan je u stavu da su građani određenim partijama dali legitimitet, i da, kako kaže, nema te snage koja tim partijama može osporiti učešće u vlasti.

Joković se protivi uvođenju eksperata u Vladu.

"Nisu građani glasali ni za kakve eksperte nego su glasali za svoje partije. I da sad neko drugi ko nikada nije učestvovao u izbornom procesu, koji nikada nije iznio svoje ideje i stavove i politička opredjeljenja o putu Crne Gore u budućnosti, da dođe i zauzme poziciju onih koji su tu poziciju osvojili. Mislim da nije dobro opstruirati ili uslovljavati da neki od lidera političkih partija mogu ili ne mogu da učestvuju u dijelu vlasti. Jer se onda postavlja pitanje da li se išta pitaju građani Crne Gore", rekao je Joković za Radio Slobodna Evropa, a prenosi Pobjeda.

Odgovarajući na pitanje da li je njegova partija predala mandataru imena budućih ministara, Joković kaže da će o tome partija tek odlučiti.

"Prioritet je formiranje Vlade bez uslovljavanja. Mi želimo da o učešću u vlasti razgovaramo isključivo sa premijerom i da SNP dobije onoliko ministarstava shodno osvojenim mandatima. Međutim gospodin Krivokapić je odredio to što pripada koaliciji. Mi do sada nismo dali kandidate za ministarska mjesta, tu odluku o učešću u vlasti donose partijski organi", zaključio je Joković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.