Novi snažan podsticaj Vlade razvoju durmitorskih sela
Foto: MPRR

Novi snažan podsticaj Vlade razvoju durmitorskih sela

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je i ove godine, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), nastavilo sa ulaganjem značajnih sredstava u poboljšanje ruralne infrastrukture u opštini Žabljak, što će uz izdašne mjere bespovratne podrške Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja vrijednim domaćinima i preduzetnicima, doprinijeti daljem razvoju poljoprivrede i unapređenju kvaliteta života u durmitorskom kraju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, nastavljeno je sa ulaganjem u putnu seosku infrastrukturu u šest MZ ukupne dužine 4,62km, vrijednosti 300 hiljada eura.

"U MZ Krš  asfaltirano je 700m u selu Stolac, u MZ Motički Gaj 170m, u MZ Novakovići 1000m na dvije dionice i to u selju Merulja 500m i selu Novakovići 500m, u MZ Njegovuđa ukupno 1500m i to u selu Zminica 200m, selu Dobri Nugo 800m i selu Zauglina 500m, u Pošćensko - Komarskom kraju 1250m i to u selu Pošćenski kraj dvije dionice ukupne dužine 500m i selu Pašina voda 750m", saopšteno je.

IMG90ddb43827e75b33c59d2a66620af6ccV1

Podsjećaju iz Ministarstva da je, kroz ovaj projekat do sada asfaltirano 5,22km seoskih puteva u šest mjesnih zajednica i to: u MZ Krš 500m, u MZ Motički Gaj 170m, u MZ Njegovuđa 600m, u MZ Novakovići 1km, u Pošćensko - Komarskom kraju 2,15km i u MZ Virak 800m.

"Uključujući protekle dvije godine, pored 9,84km seoskih puteva, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je samo kroz ovaj projekat, u saradnji sa opštinom Žabljak, uložilo sredstva i u tri investicije za vodosnabdijevanje i to u MZ Krš i Njegovuđa, vrijednosti od skoro 200 hiljada eura, što čini ukupna ulaganja od skoro 860 hiljada eura u razvoj ruralne infrastrukture u proteklom periodu u opštini Žabljak", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.