Milo Đukanović

Đukanović čestitao Dan sudstva

"I u sudstvu potrebna nova znanja koja će zajedno sa iskustvom doprinijeti primjeni preporuka EU"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Dan crnogorskog sudstva nosiocima sudijske funkcije, i svima zaposlenima u sudstvu.

"Njihov odgovoran i efikasan rad, koji podrazumijeva odgovoran odnos prema korišćenju nezamjenjivog principa nezavisnosti i samostalnosti sudstva, najbolja je garancija zaštite ljudskih prava i sloboda, afirmacije i njegovanja vladavine prava", naveo je Đukanović u čestitki.

Crnogorsko sudstvo kako je istakao, ima svoj poseban doprinos u dosadašnjim reformskim procesima.

"Rezultati koji su postignuti ulivaju optimizam da ćemo svjedočiti daljoj demokratizaciji crnogorskog društva i njegovih institucija.Za to su i u sudstvu potrebna nova znanja koja će u kombinaciji sa zavidnim iskustvom doprinositi dinamiziranju reformskih procesa i primjeni zahtjevnih standarda i preporuka Evropske unije.To je jedna od ključnih pretpostavki za progres Crne Gore na putu do ostvarenja strateškog cilja - članstva u Evropsku uniju", kazao je Đukanović.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.