Ukrajinsko tužilaštvo istražuje Zvicere zbog firmi
Radoje Zvicer

Ukrajinsko tužilaštvo istražuje Zvicere zbog firmi

Ukrajinsko tužilaštvo i policija pokrenuli su finansijsku istragu protiv Radoja i Tamare Zvicer zbog sumnje da nelegalno zarađeni novac pokušavaju da ubace u legalne finansijske tokove, piše Dan.

Istraga je tajna, a tamošnja policija provjerava njihovu firmu.

Zviceri su na teritoriji Ukrajine registrovali legalnu firmu zajedno sa G.Z. i M.Z. Radi se o kompaniji Interfoodtechnology LLC, registrovanoj u novembru 2018. godine u Poltavi, a koja posluje u oblasti ugostiteljstva.

Zvicer, koji je u policijskim evidencijama označen kao vođa „kavačkog klana“, preživio je 26. maja ove godine pokušaj surove likvidacije u Kijevu.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, on je ranije predao zahtjev za dobijanje ukrajinskog državljanstva, pri čemu je, navodno, priložio moldavski pasoš.

Nakon izlaska iz bolnice, piše Dan, Zvicer živi na adresi gdje je i ranije živio. Na toj lokaciji čuvali su ga pripadnici ukrajinske policije.

Rentira još dva stana u cilju dodatnog obezbjeđenja.

U Ukrajini je boravio pod imenom Piter Raduj Znice, kazao je ranije izvor Dana.

Ukoliko Crna Gora ne bude potraživala Zvicera, a on bude posjedovao pasoš i neke druge zemlje osim Crne Gore, može biti deportovan i u tu zemlju.

Radoje Zvicer teško je ranjen u maju ove godine u sačekuši u kijevskom kvartu u kojem je živio.

Zbog napada na njega uhapšeni su Stefan Đukić,prvoosumnjičeni za ubistvo Baranina Jovana Klisića, Podgoričanin Emil Tuzovići srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković. U sklopu istrage o ovom slučaju, priveden je i službenik ukrajinske policije Rostislav Černobrivi.

Ukrajinski portal Detektiv info nakon toga je objavio da je Tamara Zvicer pucala na napadače koji su teško ranili njenog supruga.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.