Angela Merkel

Merkel

"Njemačka se djelimično zatvara na četiri nedjelje"

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da su se njemački zvaničnici saglasili sa četvoronedjeljnim zatvaranjem restorana, barova, bioskopa, pozorišta i drugih sličnih objekata, u pokušaju da zaustave nagli porast zaraza korona virusom.

Merkelova i 16 državnih guvernera, odgovornih za uvođenje i ublažavanje ograničenja, složili su se o djelimičnom zaključavanju na današnjoj video konferenciji. Odluka treba da stupi na snagu u ponedjeljak i trajaće do kraja novembra, javlja AP.

Prodavnice i škole treba da ostanu otvorene, za razliku od zatvaranja Njemačke tokom prve faze pandemije u martu i aprilu. Restorani će moći samo da služe hranu za ponijeti.

"Moramo da djelujemo sada, da izbjegnemo akutnu nacionalnu zdravstvenu krizu", rekla je Merkelova.

Kancelarka je apelovala na ljude da ne idu na putovanja koja nisu nužna i rekla da hoteli neće moći da primaju turiste.

Merkel je obećala da će kompanije pogođene novim djelimičnim zaključavanjem dobiti ekonomsku podršku, rekavši da će manje kompanije dobiti 75 odsto svog prihoda kao podršku, javlja Rojters.

"Nadoknadićemo štetu pogođenim kompanijama, institucijama i klubovima", rekla je njemačka kancelarka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.