Albanska lista, juče nije dobila ponudu od mandatara. Nakon predstavljanja naših programskih zahtjeva, gdin Krivokapić...

Posted by Nik Gjeloshaj on Среда, 28. октобар 2020.

"Nismo dobili poziv od Krivokapića"

Đeljošaj: Za Albansku listu je bitna podjela institucija i resora sa naglaskom na bezbjednosni sektor

Nosilac Albanske liste, Nik Đeljošaj saopštio je da ta stranka juče nije dobila poziv mandatara Zdravka Krivokapića za učešće u novoj vladi.

"Nakon predstavljanja naših programskih zahtjeva, gdin Krivokapić je punudio Albanskoj listi sledeće ministarske resore, Ministarstvo turizma i ekologije kao i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava", istakao je Đeljošaj.

Navodi da su ponuđene i funkcije pomoćnika ili državnih sekretara, dakle sedam dodatnih pozicija.

"Veoma bitna činjenica za mene lično, jeste i podjela resora ostalih institucija sa posebnim naglaskom na bezbjedonosni sektor kao i personalna rjesenja za navedene resore", poručio je Đeljošaj.

Dodaje da je odluka za dijalog i razgovor bila opravdana ali naglašavaju da neće biti dio vlade po svaku cijenu.

Đeljošaj je kazao da su stavom po pitanju dijaloga pokazali političku zrelost i ozbiljnost u predstavljanju Albanskog naroda, a s druge strane su htjeli da vide i na djelu, da li je poziv nove većine manjinskim partijama bio iskren ili samo formalnost.

"Nakon sprovedenih konsultacija članica liste sa stranačkim organima, očekujemo uskoro sjednicu predsjedništva Albanske liste, kako bi procijenili ozbiljnost ponude i konkretna rješenja koja je ponudio mandatar", naglašava Đeljošaj.

Za kraj je poručio da će ostati pri stavu od ranije, a to je da rade u interesu svog naroda i da očekuje poštovanje u svakom nivou pregovaračkog procesa oko formiranja vlade.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.