Akcija spašavanja

"Vođa" heroja koji su spasili djevojčicu iz stana u plamenu: Bilo bi lijepo da joj se stan sredi, kada izađe iz bolnice da ima gdje da se vrati!

"Ne osjećam se kao heroj, ovo bi uradio svako ko bi se našao tu, da može da pomogne. Ovde nema herojstva, bitno je samo bilo da se djevojka spase", kazao je za Novu.rs, Pavle Gavura, heroj sa Dorćola koji je juče, zajedno sa svojim kolegama, spasio djevojku sa terase stana koji je gorio.

Tinejdžerku koja je teško povrijeđena nakon što je u njenom stanu izbio požar u Ulici Visokog Stevana na Dorćolu u Beogradu spasli su radnici s obližnjeg gradilišta.

Dan kasnije Pavle Gavura, "vođa" heroja, objašnjava kako je sve to izgledalo dan ranije.

 "Mi smo bili na poslu kao i svaki dan, kolega je dotrčao i rekao stan gori, djevojka vrišti. Mi smo momentalno potrčali, došli do zgrade i probali smo da razvalimo njen stan, ali su bila sigurnosna vrata, pa smo onda otišli sprat ispod. Otključao nam je čovjek, popeli smo se na terasu, pozvao sam djevojku da dođe sa bliže strane, gdje je bio manji požar. Ona me je poslušala, srećom bila je prisebna, preskočila je ogradu, čučnula je i sela nekako. Rekao sam joj da se opusti, da se uhvati za mene, da ćemo da je uvedemo u teresu i bukvalno je tako bilo", objašnjava Gavura, koji kaže da je djevojka govorila "spasite me, gorim, spasite me gorim, skočiću".

Dio plafona u tim trenucima već je krenuo da se obrušava, ali kako kaže Pavle Gavura, nije o tome razmišljao.

"Znao sam da su tu kolege, koje su me držale i vezale, i da smo padali uhvatili bi nas, samo je bilo bitno da se ona spasi", navodi heroj sa Dorćola, koji kaže nema problem sa visinom, i voli je.

Komentari građana kažu da su momci djelovali zaista sinhronizovano, a Pavle navodi da je to zbog toga što se znaju kako ko diše, i da su sve uradili instinktivno. Dan kasnije, Pavle ne krije da je presrećan što je spasao djevojku i što je ona živa.

"Čuo sam se sa ocem djevojke, koji se zahvalio i hvala mu na tome. Čekamo da se ona javi kada bude dobro i da bude sve kako treba. Čućemo se da se vidimo kada se sve slegne", navodi Pavle. Kaže i da ga niko od nadležnih nije pozvao.

"Mi samo apelujemo da ko god ima firmu građevinsku ili bilo šta, da uplati, da se napravi račun za nju i njenu majku i ko god da pomogne bilo bi lijepo, da joj se stan sredi, da kada izađe iz bolnice ima gdje da se vrati", navodi Gavura za Novu.rs.

dorcol0

Stan u potpunosti izgorio

On navodi i da se sa pažnjom medija nikako ne nosi, ali ponavlja da bi volio da joj se sredi stan, i što je ostala živa i zdrava.

"Možda jesam, možda nisam skroman, ali najbitnije je da je ona živa i zdrava", zaključuje heroj Pavle.

U požaru koji je izbio u stanu u Ulici Visokog Stevana u Beogradu niko nije stradao. Tri osobe su evakuisane, od kojih je jedna prevezena u Urgentni centar. Petnaestogodišnja devojčica koja se nalazila u stanu u kom je buknula vatra, spasena je zahvaljujući radnicima koji su obavljali radove u susjednoj zgradi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.