U Srbiji rekordan broj zaraženih, preminulo pet osoba
Ilustracija

Još 1.328 pozitivnih na kovid

U Srbiji rekordan broj zaraženih, preminulo pet osoba

Prema posljednjim informacijama, u Srbiji je zabilježeno 1.328 novozaraženih, a preminulo je petoro oboljelih.

Testirano je 9.690 osoba.

Na respiratorima je 39 pacijenata oboljelih od koronavirusa.

Na bolničkom liječenju je 210 oboljelih.

U ustanovama socijalne zaštite zaražena 63 korisnika i 51 zaposleni

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smještaj odraslih i starih, zaključno sa 28. oktobrom, potvrđeno je prisustvo virusa kovid-19 kod 63 korisnika i 51 zaposlenog, saopštilo je Ministarstvo rada Republike Srbije, prenosi B92.

Ukupan broj izliječenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.084, a broj izliječenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 433.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procjena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smješteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.