Egipat: Napala ih ajkula tokom ronjenja, dječak ostao bez ruke, vodič bez noge
Ilustracija

Egipat: Napala ih ajkula tokom ronjenja, dječak ostao bez ruke, vodič bez noge

U napadu ajkule u egipatskom odmaralištu Šarm El-Šeik na Crvenom moru, dječak iz Ukrajine ostao je bez ruke, a lokalni turistički vodič bez noge, izjavili su zvaničnici.

Napad ajkule se dogodio u nedjelju dok su dvoje turista, majka i sin, i njihov vodič, ronili u nacionalnom parku Ras Mohamed, navele su vlasti Egipta.

Povrijeđeni su smješteni u bolnicu, a istragom je utvrđeno da ih je napala okeanska bjeloperka, dugačka dva metra.

Egipatske vlasti nisu iznijele detalje o povredama, dok su ukrajinske navele da je 12-godišnjak na odjeljenju intenzivne njege i da ljekari nisu uspjeli da mu spasu ruku.

Majka dječaka je zadobila lake povrede.

Zvaničnici su zatvorili oblast nacionalnog parka gdje se dogodio napad.

Napadi ajkula su prethodnih godina bili rijetki duž egipatske obale Crvenog mora. Ali 2010. godine bilo je više napada u kojima je evropski turista poginuo, a nekoliko ih je teško povređeno kod Šarm El-Šeika, jedne od najposećenijih turističkih destinacija u Egiptu.

Ronioce u toj oblasti privlače koralni grebeni tik uz morsku obalu, gdje se može vidjeti raznovrstan i živopisan morski svijet.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.