View this post on Instagram

Nemački. Hvala mnogo na vašoj pažnji!

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Pogledajte kako Vučić uči njemački (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je iskoristio govor njemačke kancelarke Angele Merkel da bi naučio njemački jezik.

Vučić je u video-objavi na Instagramu kazao da Merkelovu svi slušaju s pažnjom u Evropi, pa i on.

"Ovoga puta sam iskoristio, to je valjda jedinstven slučaj da sam uspio da iskoristim njen govor za sopstvene potrebe, odnosno učio sam njemački", rekao je Vučić.

On je dodao da je naučio nekoliko važnih izraza koje se tiču borbe protiv koronavirusa.

"Svim početnicima preporučujem da koriste njene riječi i fraze i tako će dobro da savladaju i sve ono novo što dolazi u njemačkom jeziku", kazao je Vučić.

On je potom poslao poruku na njemačkom jeziku.

"Hvala mnogo na vašoj pažnji", poručio je Vučić na kraju. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.