Pokrajina u Španiji zatvara restorane i barove na mjesec dana
Ilustracija

Pokrajina u Španiji zatvara restorane i barove na mjesec dana

Regionalne vlasti španske autonomne pokrajine Rioha naredile su zatvaranje restorana i barova u dva najveća grada na mjesec dana, kako bi pokušale da zaustave širenje zaraze virusom korona.

Potez regionalnih vlasti posljednji je u pokušaju da se drugi talas pandemije u Španiji dovede pod kontrolu. U nedjelju, 25. oktobra, uveden je policijski čas, a regionalne vlasti brojnih pokrajina zabranile su ulazak i izlazak sa svojih teritorija.

"Stručnjaci nam kažu da je širenje zaraze uglavnom posljedica opuštanja u zatvorenim prostorima, kada konzumiramo hranu i piće i skidamo maske", izjavila je regionalni lider Riohe Konča Andreu.

Zatvaranje barova i restorana biće izvršeno u glavnom gradu pokrajine Logrono i u Arnedu, drugom najvećem gradu u Riohi, koja je poznata po proizvodnji crnog vina. U Lagronu i Arnedu živi više od polovine od ukupno 300.000 stanovnika u pokrajini, a u tim gradovima zabranjen je izlazak iz kuće ukoliko to nije neophodno.

Podaci Svjetske zdravstvene organizacije /SZO/ pokazuju da je Rioha treća najugroženija pokrajina u kontinentalnom dijelu Španije, sa 719 slučajeva zaraze virusom korona u posljednjih 14 dana.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona u Španiji uvećan je tokom vikenda za više od 50.000 na 1.098.320, a preminula je 35.031 osoba oboljela od kovida 19.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.