Crna Gora ostaje posvećena temeljnim vrijednostima UN
Sa sastanka

Bečić sa predstavnicima agencija Ujedinjenih nacija

Crna Gora ostaje posvećena temeljnim vrijednostima UN

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa šefovima rezidentnih agencija UN u Crnoj Gori, Danielom Gašparikovom, v.d. rezidentnom koordinatorkom UN i stalnom predstavnicom UNDP, Huanom Santanderom, predstavnikom UNICEF-a, Dušicom Živković, šeficom kancelarije IOM u Crnoj Gori i Minom Brajović, šeficom kancelarije SZO u Crnoj Gori.

Čestitajući 75. godišnjicu Ujedinjenih nacija, Bečić je naglasio da Crna Gora ostaje posvećena temeljnim vrijednostima UN, afirmaciji efikasnog multilateralizma, otvorenoj saradnji i snaženju partnerstva sa UN. On je iskazao zahvalnost na kontinuiranoj podršci našoj zemlji i angažovanju cjelokupnog sistema UN u Crnoj Gori u odgovoru na posljedice izazvane pandemijom.

949791c8aad2059e01a78a9744780facL

Uz zaključak da se od Skupštine očekuje da bude faktor sinteze, kohezije i homogenizacije crnogorskog društva, Bečić je ukazao na otvorenost nacionalnog parlamenta za nastavak saradnje posvećene Ciljevima održivog razvoja.

Predstavnici agencija UN upoznali su predsjednika Bečića sa ključnim prioritetima u predstojećem periodu i izrazili  spremnost da kroz buduće inicijative nastave saradnju  sa Parlamentom i nadležnim skupštinskim radnim tijelima.

V.d. rezidentne koordinatorke Ujedinjenih nacija i stalna predstavnica UNDP u Crnoj Gori Daniela Gašparikova poželjela je predsjedniku Skupštine uspješan predstojeći mandat novog saziva zakonodavnog doma.

- Parlament ima vitalnu ulogu u osnaživanju inkluzivnog političkog dijaloga, kojim se obezbjeđuje očuvanje dostojanstva i poštovanje različitosti mišljenja. Verujem da će parlament svoju ulogu u oblikovanju budućih demokratskih reformskih procesa u zemlji sprovoditi kroz angažovanje širokog spektra vladinih i nevladinih partnera, baveći se pitanjima ranjivih grupa, kako bi se osiguralo da niko ne bude izostavljen, kazala je Gašparikova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.