DPS svojim ukupnim djelovanjem pokazao demokratski kapacitet
Sastanak Gvozdenovića i Merdoks

Sastanak Gvozdenovića i Merdoks

DPS svojim ukupnim djelovanjem pokazao demokratski kapacitet

Branimir Gvozdenović, politički direktor Demokratske partije socijalista sastao se sa Nj.E. Karen Medoks, novoizabranom britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori.

Poželivši dobrodošlicu ambasadorki i uspjeh u obavljanju diplomatske misije u Crnoj Gori, Gvozdenović ju je informisao o ukupnom ambijentu koji je karakterisao period prije i nakon izbora, kao i djelovanju DPS-a u datim okolnostima.

Istakao je da će u narednom periodu DPS kao državotvorna partija i odgovoran politički subjekt nastaviti da brani vrijednosti i politike koje su u funkciji zaštite državnih interesa, konstruktivnom ulogom u Parlamentu, ali i ukupnim djelovanjem u crnogorskom društvu.

Ambasadorka Medoks je pozdravila odnos koji DPS ima prema procesu tranzicije vlasti i izrazila uvjerenje da će iskustvo i efikasnost DPS-a doprinijeti da Parlament  funkcioniše u još punijem kapacitetu nego ranije.

SastanakGvozdenoviMedoks2

Sastanak Gvozdenovića i Merdoks

Sastanak je bio prilika da se razmijene stavovi o drugim aktuelnim aspektima društveno-političkog života u Crnoj Gori, posebno onim koja mogu biti izazov daljim reformskim procesima crnogorskog društva.

Istaknuta je važnost proaktivne uloge DPS-a na pitanja koja su od ključnog značaja za budući demokratski razvoj Crne Gore, i izražena spremnost Ujedinjenog Kraljevstva da pruži podršku u svim procesima koji su u funkciji daljeg napretka.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će Crna Gora imati znanja i kapaciteta da odgovori svim izazovima u budućim fazama izgradnje moderne građanske države.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.