Kalifornija: Zbog šumskih požara evakuisano 60.000 ljudi
Ilustracija

Nastavak serije vatrenih stihija na zapadnoj obali SAD-a

Kalifornija: Zbog šumskih požara evakuisano 60.000 ljudi

Oko 60.000 stanovnika grada Ervajn u američkoj saveznoj državi Kaliforniji evakuisano je zbog obližnjeg šumskog požara, saopštile su lokalne vlasti.

Požar je izbio oko 7 časova po lokalnom vremenu na brdu kod Ervajna, koji se nalazi oko 60 kilometara jugoistočno od Los Anđelesa. Vatra je za nekoliko sati zahvatila oko 800 hektara površine. 

Lokalne vlasti su iz predostrožnosti naložile evakuaciju oko 60.000 ljudi, koji žive na moguće rizičnim područjima. Evakuisane su i škole, prenosi Beta.

Zapadni dio SAD, gdje hronično vladaju suše, ove godine je imao seriju šumskih požara u kojima je stradala 31 osoba, a samo u Kaliforniji je izgorelo oko 17.000 kvadratnih kilometara šume. 

Neki ogromni požari koji su izbili u avgustu još nisu u potpunosti ugašeni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.