Jednostavan način da se otarasite neprijatnih kuhinjskih mirisa
Ilustracija

Jednostavan način da se otarasite neprijatnih kuhinjskih mirisa

Kuvanje može da rezultira i neprijatnim mirisima koje je teško ukloniti. Ipak, postoji jednostavan trik za koji su potrebni samo limun i so.

Limun se presječe na četiri dijela i rastvori, a u njega se onda stavi so. Potom se sve stavi u staklenu posudu i doda se još malo soli i na to se stavi poklopac. Ostavi se nekoliko minuta i izvadi se jedan limun na tanjir.

Nakon toga limun stavite na sredinu kuhinje i pričekajte da djeluje. Ovo je odlično prirodno sredstvo koje će zamijeniti sve štetne hemikalije.

Dok će so upiti neprijatne mirise, limun će da širi osvježavajuću notu prostorom. Toliko je jednostavno, a imaće efekta.

Limun se takođe može koristiti i za dezinfikovanje drvenih daski za seckanje. Prvo se pospe so, a potom se s polovinom limuna izriba daska.

Daska se nakon nekoliko minuta jednostavno ispere toplom vodom, piše Večernji list.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.