Izašla knjiga Dr Nenada Vertovšeka
Drveno željezo Medija

Izašla knjiga Dr Nenada Vertovšeka "Drveno željezo Medija"

U izdanju Medijske kulture iz Nikšića, u okviru edicije „Teorija medija“ izašla je knjiga Dr Nenada Vertovšeka, sa naslovom: Drveno željezo Medija.

Sadržaj knjige je spoj interdisciplinarnog pristupa problemu dosadašnjih i savremenih medijskih sfera, kroz prožimanje filozofskog, sociološkog, psihološkog i politološkog razumijevanja medija i okruženja koje mediji stvaraju. To se posebno provlači kroz okvire filozofije medija koja pruža dublji pogled na pitanja stvarnosti koju proizvode mediji, pitanja medijskih manipulacija i medija kakvi bi trebali biti.

Već sad je nužno pitati i ponuditi odgovore kakva će izgledati budućnost medija u 21. vijeku, naravno, kakva će budućnost uopšte izgledati s ljudskog aspekta i kako će mediji uticati na to. Posebna pažnja je posvećena analizi i promišljanju primjera iz savremenih medijskih i društvenih promjena, koji se temelje i na dugogodišnjim djelovanjima koje nismo dovoljno primjećivali. Kao i nagovještaja očekivane i neočekivane budućnosti medija, etike budućih medijskih oblika i umjetne inteligencije.

Inače ovo je 16 knjiga u okviru ove edicije. Prije Nenada Vertovšeka svoje knjige u ediciji „Teorija medija“ objavili su: Sandra Bašić Hrvatin, Janko Nikolovski, Ratko Božović, Alan Badju, Branko Vojičić, Sead Alić, Lidija Vujačić, Bojan Jovanović, Goran Sekulović, Slobodan Vujačić, Veda Baraković, Radenko Šćekić i Miloš Gačević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.