Ne zaboravite da pomjerite sat unazad, sjutra počinje zimsko računanje vremena
Ilustracija

Ne zaboravite da pomjerite sat unazad, sjutra počinje zimsko računanje vremena

Zimsko računanje vremena počinje u nedjelju 25. oktobra 2020. godine.

Tada ćemo, u noći sa subote na nedjelju, kazaljke u 3 sata pomjeriti 60 minuta unazad - na 2 sata.

Praksa je da se sat pomjera svakog posljednjeg vikenda u oktobru čime se sa ljetnog prelazi na zimsko računanje vremena.

Ovo bi moglo biti posljednje pomijeranje kazaljki sa ljetnog na zimsko računanje jer je Evropski parlament u martu 2019. godine izglasao ukidanje pravila "do kraja 2021. godine".

Zemlje EU bi sljedeće godine trebale odlučiti hoće li ostati pri ljetnom ili zimskom računanju.

U sjedištu Savjeta EU Srni je ranije potvrđeno da je i dalje na snazi rok da ovo tijelo do 2021. godine donese odluku o tome da li se ukida ljetne i zimsko računanje vremena.

"U ovom trenutku nema novih prijedloga niti diskusija unutar Savjeta EU, a njemačko predsjedništvo trenutno ne planira da pokreće ovo pitanje do kraja svog mandata", rečeno je Srni u pres-službi Savjeta EU.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.