Đaci u Budvi se od ponedjeljka vraćaju u školske klupe
Ilustracija

Ministarstvo prosvjete

Đaci u Budvi se od ponedjeljka vraćaju u školske klupe

Đaci u Budvi se od ponedjeljka 26. oktobra vraćaju u školske klupe - potvrđeno je Pobjedi iz Ministarstva prosvjete.

Iz tog resora su kazali Pobjedi da će saopštenje o početku rada budvanskih škola objaviti ujutro.

Prema najnovijoj tabeli Instituta za javno zdravlje sa stopama kumulativne incidencije u Budvi je trenutno 725,26 osoba zaraženo na 100.000 stanovnika, što znači da je ova opština u grupi dva.

U toj grupi važi ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 22:00 sata, ograničavanje uslova rada ugostiteljskih objekata tako što je uz važeće epidemiološke mjere dozvoljeno da za jednim stolom i u objektu i izvan njega (terase, bašte i sl.) budu najviše dvije osobe, te obaveza striktnog poštovanja razmaka od najmanje jedan metar od stolice do stolice kada lica sjede za stolovima i okrenuti su leđima jedni drugima.

Prema sistemu ”semafora”, koji je za obrazovni sistem izradio Institut za javno zdravlje, u opštinama u kojima je vrijednost četrnaestodnevne kumulativne incidencije veća od 800 na 100.000 stanovnika škole prelaze na onlajn način rada.

Nakon protesta ugostitelja zbog zatvaranja kafića i restorana prošle sedmice Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je prihvatilo da uzme podatke o broju stanovnika po Monstatu, a ne po popisu iz 2011. godine, na osnovu kojeg su donijete mjere o zatvaranju škola i ugostiteljskih objekata.

Novim obračunom ugostiteljski objekti u Budvi otvoreni su u četvrtak.

Roditelji iz Budve su za sjutra najavili protest, nezadovoljni mjerama NKT i načinom na koji se odvija nastava u školama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.