Nurmagomedov pred meč za neprikosnovenog šampiona lake kategorije prošao kroz pakao zbog skidanja kilograma
Nurmagomedov i Gejdži

Nurmagomedov pred meč za neprikosnovenog šampiona lake kategorije prošao kroz pakao zbog skidanja kilograma

Ruski MMA borac Habib Nurmagomedov vratiće se u oktagon i u subotu uveče imati prvu borbu ove godine. Nurmagomedov će se na događaju UFC 254 boriti sa Džastinom Gejdžijem za neprikosnovenog šampiona lake kategorije i za taj meč je morao da prođe kroz pravi pakao jer je imao velikih problema sa skidanjem kilograma.

 Dagestanac je uspio da dođe na željenu kilažu, ali su njegovi navijači zabrinuti jer izgleda veoma umorno.

Habib je jedva "prošao" vagu, čak je morao da dobije pomoć da se na istu popne, ali je uspio da ostvari potrebnu težinu od 70,3 kilograma, odnosno 155 funti.

Ipak, očigledno je da je višestrukog šampiona MMA izmorio proces skidanja kilograma, a ruski mediji prenijeli su da je izgubio čak osam i po kilograma za šest dana, odnosno tri kilograma neposredno pred mjerenje.

"Bila je to teška noć, kao i uvijek. Nikad nije lako kada skidam kilograme. Bilo da se radi o nekoliko kilograma, ili, recimo, devet. Uvijek će biti isto. Skidanje kilograma uvijek je teško", rekao je Nurmagomedov, prenosi Rts.

Njegov rival Džastin Gejdži nije imao takvih problema i djelovao je mnogo svežije.

"Ništa se ne mijenja. Želim da ga umorim i završim meč. To je moj plan", zaključio je Dagestanac.

Poznato je da borac iz Dagestana ima problema sa skidanjem kilaže na potrebnu brojku kako bi se borio u mečevima lake kategorije u UFC jer je i u prošlosti morao da otkazuje mečeve zbog zdravstvenih problema izazvanim ovim procesom.

Nurmagomedov je neporažen u 28 profesionalnih mečeva u karijeri, a šampion UFC je od aprila 2018. godine, kada je pojas osvojio protiv Ala Jakvinte. Pojas je dva puta branio – protiv Konora Mekgregora 2018. i Dastina Poarjea 2019. godine.

Gejdži je pojas prelaznog šampiona osvojio u maju tekuće godine nokautiravši Tonija Fergusona u Džeksonvilu.

UFC 254 u Abu Dabiju počinje u subotu od 20.00 po srednjoevropskom vremenu.

Rts

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.