Kazančuk Bečiću: Iskoristiti trenutnu globalnu situaciju da produbimo odnose između dvije države
Robert Marius Kazančuk

Čestitka predsjednika Senata Parlamenta Rumunije

Kazančuk Bečiću: Iskoristiti trenutnu globalnu situaciju da produbimo odnose između dvije države

Predsjednik Senata Parlamenta Rumunije Robert Marius Kazančuk (Robert Marius Cazanciuc), uz izraze osobitog poštovanja, uputio je čestitku Aleksi Bečiću, povodom izbora na funkciju predsjednika Skupštine Crne Gore.

Predsjednik Senata Rumunije, istakavši da pozdravlja važne reforme realizovane u Crnoj Gori, iskazao je punu podršku Rumunije u cilju pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU).

"U nadi da ćemo uspješno savladati ovu vanrednu situaciju sa kojom se suočavamo na globalnom nivou, koristim priliku da reafirimišem cjelokupnu raspoloživost za još dublje i raznovrsnije odnose kroz dijalog među našim zakonodavnim odborima, sa ciljem identifikovanja nekih novih mogućnosti za saradnju, kako bismo intenzivirali sveukupne odnose između Rumunije i Crne Gore“, naveo je Kazančuk u čestitki.

Bečić je u odgovoru ocijenio da je bezrezervna podrška prijateljske Rumunije evropskoj perspektivi Crne Gore, potvrđena i tokom rumunskog predsjedavanja Savjetu Evropske unije u prvoj polovini 2019. godine.

"Ne sumnjamo da će Rumunija, u duhu glavnog slogana ovog predsjedavanja, nastaviti da se posvećeno bori za kohezivnu Evropu i zajedničke evropske vrijednosti“, dodao je Bečić.

"Ne zaboravljamo ni doprinos koji nam je Vaša država pružila prilikom pristupanja Sjevernoatlantskom savezu, te izuzetno cijenimo našu saradnju u oblasti odbrane i nesebičnu ekspertsku pomoć Rumunije u ovom pogledu. Divimo se snažnim naporima koje ulažete na suzbijanju korupcije, te smatram da se na iste možemo ugledati i u sopstvenoj borbi protiv ove pošasti“, istakao je Bečić u odgovoru.

Predsjednik Skupštine je izrazio zadovoljstvo do sada uspostavljenom parlamentarnom saradnjom Crne Gore i Rumunije, kao i uvjerenje da će tokom svog mandata predano raditi na njenom održavanju i produbljivanju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.