AEM: Dozvoljene frekvencije u četiri opštine
Ilustracija

AEM: Dozvoljene frekvencije u četiri opštine

Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) je, na danas održanoj sjednici, nakon razmatranja potpunih i blagovremenih prijava na javni konkurs, donio Odluku o dodjeli prava na emitovanje.

Kako su naveli, odluka je donesena u skladu sa kriterijumima iz javnog konkursa i Metodologijom bodovanja prijava.

Pravo na emitovanje su dobila dva pravna lica, a dodijeljene su četiri frekvencija u opštinama Podgorica, Kolašin, Žabljak i Plužine.

„Metropoliten Media“ d.o.o. emiter opšteg radijskog programa „Radio Svetigora“ je proširio zonu emitovanja (Kolašin, Žabljak i Plužine), dok je pravno lice „Oki Air Broadcasting“ koji je imalac dvije radijske stanice dobilo frekvenciju za novu radio stanicu „EL Radio“ na teritoriji Podgorice.

SAEM nije dodijelio 21 frekvenciju jer za te frekvencije, na javnom konkursu,  nije iskazano interesovanje.

Odluka SAEMa o dodjeli pava na emitovanje objavljena je na veb sajtu AEMa (www.aemcg.org).

SAEM je, na sjednici, razmatrao dio godišnjeg izvještaja o napretku Evropske komisije za Crnu Goru za 2020. godinu koji se odnosi na Poglavlje 10: Informatičko društvo i mediji.

"S obzirom da je period na koji se odnosi izvještaj bio zahtjevan i predstavljao izazov za funkcionisanje cjelokupnog sistema, pa i AEMa, konstatacija EK da je AEM nastavio da profesionalno obavlja svoje dužnosti posebno dobija na značaju i predstavlja potvrdu činjenice da je AEM obavljala svoje aktivnosti u skladu sa svojim zakonskim obavezama. AEM će i u narednom periodu aktivno raditi na unapređenju svog rada i dati puni doprinos efikasnoj primjeni i sprovođenju Zakona i evropskih standarda u oblasti audio-vizuelnih medijskih usluga", navodi se u saopštenju.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.