Medojević:  Perović uslovljavao podršku crkve
Nebojša Medojević

Medojević: Perović uslovljavao podršku crkve

Nije Gojko Perović Crkva, kao sto ni Miško Perović nije država, napisao je na svom Fejsbuku lider Pokreta za Promjene Nebojša Medojević.

Medojević je istakao da rektor Cetinjske Bogoslovije Gojko Perović nema problem sa njim, nego sa istinom.

"Ja sam rekao da je on dio grupe koja se nelegitimno i surotno ustavnim i demokratskim principima miješao u kreiranje naše izborne kiste “Za budućnost CG” i sada se miješa u formiranje Vlade", ponovio je lider Pokreta za Promjene.

Podsjećemo, ranije je Protojerej-stavrofor Gojko Perović, rektor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog, poručio je da on ne vrši nikakvu opstrukciju niti bilo kakvu drugu aktivnost na putu formiranja vlade, niti mu je to na kraj pameti da radi.

Medojević je istakao da je bio prisutan za isti, stolom kada je Perović u telefonskom razgovoru sa Andrijom Mandićem uslovljavao “podršku Crkve” sa prihtanjem 3 njihova presatavnika na listu.

"Kako je meni i Milanu Kneževiću, Andrija prenio Gojko Perović je tada čak i zaprijetio povlačenjem Krivokapića sa liste, ako ne prihvatimo jos trojicu “njegovih”. Andrija mu je tada vrlo ostrim tonom rekao “ Povucite, ako je tako”. Upravo Gojko Perović,  manirom DPS, komunističkog režima i Đukanovića poistovjećuje sebe sa Crkvom.Ja nijesam pominjao Crkvu, nego njega lično, jer sam se lično uvjerio da se miješa u dnevnu politiku i pokazuje izraženu strast prema moći, vlasti i uticaju. Kao da je zaboravio rijeci Mitropolita Amfilohija koji je rekao: “vlastodršci nisu država, kao što ni on nije Crkva. Crkva je ovaj narod, sveštenstvo, a država je Sveti Petar Cetinjski, Sveti Petar Lovćenski Tajnovidac, Kralj Nikola, i ovaj narod”", naveo je Medojević.

Ističe da je narod crkva i da on traži pravdu, promjene, demontažu totalitarnog režima, diskontinuitet od komunističkog uređenja, otvaranje dosijea UDBE, lustraciju, zabranu rada DPS, odgovornost za pljačku države i naroda i konfiskaciju opljačkane imovine i vraćanje narodu.

"Ja sam poslanik koji je hapšen zbog odbrane Crkve , zajedno sa kolegama iz DF. Zalažem se za odvojenost Crkve od države i poštovanje kanona Crkve. Tako se zalažem i za poštovanja Ustava SPC i jedinstvo SPC. Sve do kad Crkva ne odluči drugačije. U okviru reformi vezanih za demontažu bivšeg režima, zalažem se za pravnu, moralnu, materijalnu i političku rehabilitafiji žrtava komunističkog režima među kojima je i bivši Mitropolit Joanikije i 120 pobijenih sveštenika . Zalažem se za pravednu restituciji imovine koju su komunisti oteli Crkvi.

Zalažem se i za otvaranje dosijea UDBE bez kojeg nema moralnog ni duhovnog pročišćenja našeg naroda. To bi bilo ljekovito posebno za nasu svetu Crkvu koju je UDBA godinama držala pod mjerama i vrbovala neke sveštenike. Otvaranjem dosijea i Crkva bi se pročistila od ostavštine komunističkog režima i mogla punim plućima da širi pravoslavlje i radi na duhovnoj obnovi našeg naroda.Sve što ja radim , radim za dobro mog naroda, a samim tim i moje Crkve.Tako mi Bog, Sveti Petar Cetinjski i Sveti Vasilije pomogli.Jer Crkva nije Gojko Perović, nego narod", zaključio je Medojević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.