Abazović - Maslenikov: Odnosi sa Rusijom tradicionalni, potrebno ih poboljšati
Abazović i Maslenikov, Foto: URA

Abazović - Maslenikov: Odnosi sa Rusijom tradicionalni, potrebno ih poboljšati

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović sastao se juče sa Nj.E. Ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori Vladislavom V. Maslenikovim.

Oni su se saglasili da su odnosi Crne Gore sa Ruskom Federacijom tradicionalni i da ih je potrebno u narednom periodu poboljšati.

“Mi smo mala država i dobro je da budemo u kolektivnom sistemu bezbjednosti ali to ne znači da treba da imamo loše odnose sa bilo kojom državom a naročito ne sa Rusijom. Velika je odgovornost na novoj Vladi da unaprijedi odnose sa Ruskom Federacijom i to je naša obaveza”, kazao je Abazović u razgovoru sa Maslenikovim.

Oni su zajednički konstatovali da odnosi između Podgorice i Moskve nijesu na nivou kakvi bi trebali da budu i zajednički se saglasili da se takvo stanje mora mijenjati.

Abazović je Maslenikovu kazao da je turizam važna privredna grana Crne Gore i da inostrane turiste dominantno čine Rusi pozivajući ih da i dalje dolaze u Crnu Goru, gdje su, kako je ocijenio, uvijek dobrodošli.

“Bilateralni odnosi sa Crnom Gorom nešto su se popravili u odnosu na 2016. godinu, ali je cilj da saradnja između dvije države bude na maksimalno visokom nivou. Prostora za saradnju ima u oblasti obrazovanja, kulture, ekonomije... Stipendije koje daje Ruska Federacija za školovanje crnogorskih studenata u našoj zemlji se povećavaju i mi ćemo se truditi da to ostane na visokom nivou i u narednom periodu”, istakao je Maslenikov u razgovoru sa Abazovićem.

Prostora i mogućnosti u svakom aspektu za saradnju ima i to je zaključak zvaničnog sastanka lidera URE i ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori.

Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar URE Mileta Radovanić i Kiril Kirža, ataše za odnose sa javnošću Ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.