Njemačka planira vakcinaciju protiv korone prije kraja godine
Ilustracija

Njemačka planira vakcinaciju protiv korone prije kraja godine

Njemačka planira da započne vakcinaciju građana protiv korona virusa prije kraja godine, objavio je list "Bild".

Kako se navodi, ministarstvo zdravlja planira osnivanje 60 posebnih centara za vakcinaciju i zatražilo je od 16 saveznih država da dostave moguće lokacije tih centara do 10. novembra, navodi Rojters.

Ministar zdravlja Jens Špan, koji je i sam obolio od korona virusa, rekao je početkom nedjelje na jednoj video-konferenciji da je njemačka kompanija BionTech blizu dobijanja zelenog svijetla za svoju vakciju.

Na pitanje kada očekuje prve vakcinacije, Špan je rekao da bi se to moglo desiti do kraja godine, rekli su učesnici te konferencije za "Bild".

BioNTech razvija svoju vakcinu u partnerstvu sa američkom kompanijom Fajzer.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.