Od tuče do pucnjave: Otac i sin ranjeni zbog spora oko šume
Sa mjesta pucnjave, izvor: Onogošt

Od tuče do pucnjave: Otac i sin ranjeni zbog spora oko šume

Nikšićani Milija Đurđevac (53) i njegov sin Vladimir (23) ranjeni su u pucnjavi koja se u srijedu veče, oko 21.15 sati, dogodila u planini Lukovo.

Kako je Pobjedi potvrđeno u policiji, sumnja se da je u njih, iz pištolja, pucao rođak Milo Đurđevac (52), koji je bio u društvu sa bratom Batom Đurđevcem (45).

Njih dvojica uhapšeni su ubrzo nakon obračuna, a na tert im je stavljeno krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja.

"Preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju navedenog događaja nikšićka policija je došla do sumnje da je oko 21 sat došlo do verbalnog, a potom i fizičkog konflikta između oštećenih i osumnjičenih, nakon čega su M. Đ. (52) i B. Đ. upotrebom vatrenog oružja nanjeli povrede M. Đ. (53) i V. Đ.", saopšteno je iz Uprave policije.

Milija Đurđevac je pogođen u predjelu grudi, a njegov sin u predjelu boka. Oni su prevezeni u nikšićku Opštu bolnicu i, kako je rečeno, stabilnih su vitalnih parametara.

Od okrivljenih Đurđevaca oduzet je pištolj marke „CZ“ kalibra 9mm sa 11 komada municije.

Milo i Bato Đurđevac će uz krivičnu prijavu biti privedeni u Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Nezvaničan sagovornik iz policije ispričao je za Povjedu da je utvrđeno da je u rođake pucao Milo Đurđevac, a da je njegov brat učestvovao u svađi sa njima, ali da nije potezao oružje.

"Do nesporazuma među rođacima došlo je zbog šume",  kazao je izvor Pobjede.

Prema prvim informacijama kojima raspolažu, navodno su Milo i Bato Đurđevac „brali šumu“ Milije Đurđevca, zbog čega su on i njegov sin negodovali.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.